Sigmastocks omdöme och recension

Sigmastocks logotyp

I den här artikeln går vi igenom vårt omdöme och recension för Sigmastocks. Det innebär att du som vill lära dig mer om den populära robotrådgivaren bör läsa artikeln innan du väljer att investera genom aktieroboten.

Sigmastocks är unik på den svenska marknaden genom att investera i aktier istället för fonder. Det innebär att du slipper fondavgifter (när du väljer 100% aktier i portföljen) och får direktexponering mot olika aktier och bolag.

I denna artikeln får du bland annat lära dig:

Vilka är Sigmastocks?

De flesta vet att aktier är ett av de bästa sätten att förvalta sina pengar. Det finns dock hinder som gör att många inte sparar i aktier. Det kan vara tid, kunskap eller att det helt enkelt inte blir av. En del kanske är rädda för att prova eller att förlora pengar. För alla som vill skaffa sig ett sparande i aktier erbjuder Sigmastocks ett mycket bra alternativ. 

Sigmastocks mål är att göra aktier mer lättillgängligt för alla. De ville också skapa ett alternativ till dyra fondlösningar. För att lyckas med det har de tagit fram en egen modell för att analysera aktier. Målet är att hitta aktier som överpresterar marknaden. 

Sigmastocks analys och investeringar sker med automatik. Det gör att avgifterna kan hållas låga. En annan fördel med automatiska investeringstjänster som Sigmastocks är att investeringar sker utan känslor. Sigmastocks automatiska system investerar som den är programmerad. Den bryr sig inte om ett hett köptips på sociala medier eller något annat vi människor lätt påverkas av. Att investera med automatik är ett bra sätt att undvika de psykologiska fällor som börsen ofta bjuder på.

Sigmastocks analyserar varje dag ca 900 olika aktier. Det är aktier från Sverige, USA och några olika europeiska länder. Det är förmodligen helt omöjligt att själv analysera så många företag. Sigmastocks analyserar olika nyckeltal och andra faktorer som deras modell bygger på. Målet är att identifiera aktier som kommer att överprestera. Sigmastocks väljer ut de bästa aktierna åt dig. Det är självklart en fördel att kunna spara i aktier enligt en beprövad strategi. 

Sigmastocks är ett svenskt företag som grundades 2014. Företaget är grundat av Mai Thai, Nanna Stranne och Carl Lindberg. Nanna Stranne är även företagets VD.

Disclaimer: Ingenting på Fondrobotar.se ska läsas som finansiell rådgivning. Vårt mål är att erbjuda en tjänst för att inspirera dig till en bättre privatekonomi. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fondrobotar.se innehåller annonslänkar till de olika fondrobotarna.

Sigmastocks logotyp
4.5/5

4.5 av 5 | Omdöme på Google

Börja investera med Sigmastocks idag

En stor fördel med automatiska investeringstjänster som Sigmastocks är enkelheten. De har som syfte att göra aktiemarknaden tillgänglig för alla. Det är enkelt och går snabbt att bli kund hos den. Så snart du är kund hos Sigmastocks sköter de ditt sparande automatiskt åt dig.  

När du ansöker om att bli kund hos dem får du svara på olika frågor om ekonomi och sparande. Ta dig tid att svara på dem på ett bra sätt. Det är avgörande för att sparande anpassas efter dina förutsättningar och önskemål.

Även om Sigmastocks väljer ut aktier åt dig har du möjlighet att påverka inriktningen på ditt sparande. Du kanske vill välja bort några branscher eller välja en risknivå som känns bäst för dig.

Steg 1. Besök Sigmastocks.com och skapa ett konto

Att skaffa sig ett bra sparande är mycket viktigt. Det ger dig både en trygghet och frihet. Genom Sigmastocks kan du på ett enkelt sätt bygga upp en aktieportfölj. Du behöver inga egna kunskaper om aktier eller tid att analysera företag. 

Tänk på att spara i aktier är bäst på lång sikt. Det är dock viktigt att komma igång direkt för att låta pengarna jobba åt dig. Men du skall bara investera i aktier med pengar du kan avvara under lång tid.  

Det är enkelt att börja spara hos Sigmastocks. Du blir kund hos dem genom att fylla i ansökan på deras hemsida. Klicka på “Bli kund” och följ instruktionerna.

Steg 2. Svara på enkla frågor om dig själv och din situation

En del i ansökningsprocessen är att du skall svara på olika frågor. Det handlar om din ekonomiska situation, syn på investeringar och risk. Det är viktigt att du funderar igenom frågorna noga. Svaren ligger till grund för det investeringsförslag som Sigmastock ger dig. 

Sigmastocks är också skyldigt att lära känna dig som kund. Därför kommer de ställa en del frågor till dig om inkomst, skattehemvist mm. 

Sigmastocks öppna konto

Steg 3: Få ett investeringsförslag - justera eller godkänn

Sigmastocks ger dig möjligheten att påverka inriktningen på ditt sparande på några områden. Du kan välja bort branscher du inte vill investera i. Du har också möjlighet att prioritera vissa marknader extra. 

Du kan också välja om du vill investera mer i trygga utdelningsbolag eller tillväxtföretag. Slutligen kan du också välja den risknivå som passar dig bäst. 

Att våga ta risk är avgörande för att få avkastning. Men risk är just risk. Därför är det viktigt att hantera den rätt. Ett sätt är att investera via Sigmastocks, då får du en diversifierad portfölj. Det betyder att du investerar i aktier från olika branscher och marknader. 

Ytterligare ett sätt att minska sin risk är att investera regelbundet. Att ta risk är bara något du skall göra med pengar du kan avvara på lång sikt. Du skall heller inte ta högre risk än vad som känns bra för dig.   

Investeringsförslaget som du får är individuellt framtaget för dig. Det baseras på de svar du gett på frågorna som Sigmastocks ställt till dig. Är du nöjd med investeringsförslaget godkänner du det.

Steg 4. Sätt upp ett automatiskt sparande/investerande

Väljer du att bli kund hos Sigmastocks kommer de automatiskt att investera och förvalta dina pengar enligt det investeringsförslaget som de tagit fram åt dig. 

Det är bra att direkt starta ett automatiskt månadssparande. Då vet du att ditt sparande verkligen blir av. Att spara regelbundet gör att du också minskar din risk. Det är svårt att tajma marknaden. Inte ens proffsen vet om börsen står högt eller lågt just nu. Sparar du regelbundet kommer du ibland att köpa billigt och ibland dyrt. Det kommer på sikt att med all sannolikhet bli en bra investering för dig. 

Månadssparande i Sigmastock ger dig möjlighet att bygga upp en bra aktieportfölj. Sigmastocks analyserar ca 900 olika aktier. Deras mål är att hitta aktier som överpresterar. Det betyder att de försöker hitta aktier som utvecklas bättre än index. 

Att spara via Sigmastocks är ett bra sätt att spara tid. Men ägna din portfölj lite tid då och. Utvecklas den som du hoppats på? Finns det något annat sätt att spara på som fonder, fondrobotar eller direkt i aktier som är bättre? Förhoppningsvis presterar tjänsten och din portfölj som du tänkt och du kan ägna din tid åt roligare saker.

Sigmastocks omdöme och recension

Vårt Sigmastocks omdöme mynnar ut i att tjänsten är bra för både nybörjare och rutinerade. Tack vare Sigmastocks unika tjänst så kan du månadsspara i aktier och få en riskjusterad avkastning. 

Tjänsten har även hela 4,5 av 5 i betyg och omdömen från tidigare kunder på Google.

Sigmastocks logotyp
4.5/5

4.5 av 5 | Omdöme på Google

Avgifter

Sigmastocks avgifter är transparenta och lätta att förstå. Sigmastocks avgifter kan du jämföra med andra automatiska investeringstjänster eller fonder. Du kan också jämföra dem med de courtage som du betalar när du själv investerar i aktier.  

FondrobotAvgift till fondrobotenTotal avgift
Sigmastocks0,35%0,35-0,39
Lysa0,15-0,24%0,30-0,41%
Opti0,50%0,82-0,88%
Avanza auto0,35%0,40-0,50%
Fundler0,15-0,49%0,24-1,13%
BetterWealth0,09-0,49%0,25-0,93%
Nordnet Robosave0,50%

0,90-0,98%

Vill du lära dig mer om andra robotrådgivare så kan du läsa på vår sida där vi jämför de olika fondrobotar.

Förvaltningsavgifter

Sigmastocks förvaltningsavgift är 0,35% I den ingår allt som courtage, valutaväxling och moms. Förutom förvaltningsavgiften så tillkommer skatt för ISK. Den är uträknad och förtryckt på din deklarationsblankett. 

Fondavgifter

För de kunder som har en lägre risknivå tillkommer en avgift på 0,1%. Det beror på att en del av pengarna då investeras i en räntefond. Ingen kund betalar mer än 0,39% i avgift. Väljer du att vara 100% investerad mot aktier så tillkommer därför ingen fondavgift. Courtagekostnader för aktieköpen ingår i avgiften till fondroboten.

Fördelar med Sigmastocks

Att ha ett bra sparande är mycket viktigt. Ett av de bästa sätten att spara är i aktier. Sigmastocks gör det enkelt att bygga upp en bra aktieportfölj. Det är enkelt att komma igång. Tjänsten kräver varken att du har kunskap eller tid. Många vet att aktier är en bra sparform, men det finns en tröskel med att komma igång. Då är Sigmastocks ett mycket bra alternativ. Tänk på att spara långsiktigt i aktier. Det är också viktigt att veta att det finns en viss risk med börsen. 

Sigmastocks har tagit fram ett automatiskt system som analyserar aktier. Systemet tar hänsyn till olika faktorer och nyckeltal. Målet är att hitta aktier som överpresterar marknaden. Sigmastocks analyserar löpande ca 900 olika aktier. Att själv analysera och bedöma så många bolag själv, på ett systematiskt sätt är näst intill omöjligt. 

Även om du analyserar färre företag själv tar aktiesparande tid. Det kan även finnas tider där du inte hinner ägna ditt sparande nån tid alls. Jobb, familj eller något annat går före. Då kan det kännas bra att spara med en tjänst som sköter dina investeringar automatiskt enligt en professionell strategi. 

Data visar att aktier är ett av de bästa sätten att förvalta sina pengar. Det har historiskt gett bra avkastning. Att få kapitalet att växa lite snabbare än marknaden kommer på sikt göra stor nytta vid sparande. Sigmastocks strategi går ut på just det, att hitta aktier som överpresterar marknaden. 

Det är kul och intressant att själv investera i aktier. Men det är lätt att påverkas negativt av de psykologiska faktorerna som tillhör börsen. Det är lätt hänt att köpa och sälja på fel grunder. Det är också lätt att påverkas av andra. En automatiskt investeringstjänst har inga känslor. Den investerar helt enligt den strategi den är programmerad. 

Nackdelar

Investerar du genom Sigmastocks är det de som väljer ut vilka aktier du skall äga. Du kan inte påverka valet av enskilda aktier alls. Sigmastocks investerar också på ett fåtal marknader. För den som vill ha större riskspridning krävs ett sparande som kompletterar med andra marknader. 

Det finns också marknader som du kanske vill investera på. Det kan vara Asien, tillväxtmarknader eller något annat. Där investerar inte Sigmastocks just nu. 

Självklart behöver inte Sigmastocks vara din enda portfölj. Det kan vara en bra bas som du kompletterar med annat sparande. Det är då viktigt att du tittar sammansättningen och den totala risken i hela din portfölj. 

Sigmastocks förvaltningskostnad kan jämföras med det courtage du betalar för att köpa aktier. Det går också att jämföra med olika fonder. Idag finns det ex gratis indexfonder. Självklart måste du jämföra vad du får för avgifterna eller courtagen i de olika alternativen. 

Många av de automatiska investeringstjänsterna är relativt nystartade. Det gäller även Sigmastocks. Sigmastocks har gjort simuleringar som visar hur deras metod fungerat historiskt. Men marknaden utvecklas och förändras. Hur olika automatiska system hanterar olika situationer i framtiden återstår att se. 

Marknaden för sparande och investerande utvecklas hela tiden. Det är viktigt att hålla koll på nya tjänster som kan erbjuda nya eller bättre möjligheter. Det är också viktigt att hålla koll på andra möjligheter att investera utanför börsen. Du kanske vill lära dig mer om investeringar och sköta dina investeringar helt själv?

Vanliga frågor om Sigmastocks (FAQ)

Här nedanför har vi samlat och svarat på vanliga frågor som ofta ställs om Sigmastocks.

Sparande i Sigmastocks omfattas av reglerna för insättningsgaranti och investerarskydd. 

Sigmastocks automatiska strategi omfattar bara aktier. För den som väljer lägre risknivå sker docks en del av sparandet i räntefonder. 

Sigmastocks verksamhet har tillstånd av och står under Finansinspektionens tillsyn. Att investera innebär alltid en viss risk. Den risken är densamma oavsett vilken aktör du anlitar. 

Disclaimer

Handel med värdepapper innebär alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. 

En investering i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. 

Sidan innehåller samarbetslänkar till bland annat Sigmastocks, Lysa, BetterWealth, Opti, Avanza och Nordnet. Ingenting på Fondrobotar.se ska läsas som rådgivning.

Källor

Vi har samlat all information från följande sajter:

Dela artikeln:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Innehåll

Rulla till toppen